måndag 20 oktober 2008

I helgen har det varit fullt upp, som vanligt. Håller på att bli tokig känns det som. Min hjärna går på högvarv, det är tusen saker jag både vill och måste göra. Iaf, mamma har nu flyttats till Midskogens boende. I fredags åkte vi till mamma på fyren för att åka med henne till det nya boendet, lite smått förvirrad var hon men förstod att hon skulle flyttas. Vi kom dit och mamma fick komma in på sitt rum, träffade de som skulle jobba för helgen och vi fick lite information om rutiner etc. Mamma var trött men vi stannade ett tag så hon inte skulle behöva vara ensam så mycket första kvällen. På lördag for vi dit igen, natten hade gått bra men mamma hade haft mycket ont så hon hade fått en del morfin. Vi inredde hennes rum med foton, tavlor, och annat som hon behöver där, lyssnade på musik och fikade. Tog en tur i huset, kikade på fåglarna som dom har där samt kollade in spá avdelningen. På söndag for vi dit igen och fikade. Mamma är mycket förvirrad så det mesta som sägs är osammanhängande och taget från intet, man kan säga att hon lever i en fantasi värld. Idag när jag och Emmy var där så hade hon just somnat när vi kom dit så vi satt och pratade med personalen, fick fylla i ett formulär om mamma, om hur hon varit innan sjukdomen , vad hon tyckt om, hennes livshistoria typ. Hon hade klagat på smärta och bett om morfin så hon var rätt däckad, fick ingen kontakt med henne nästan. Får göra ett nytt försök imorgon.

lite nytt om Emmy då. Ja hon lever och mår, full fart fram dagarna i ända. Hon klättrar på ALLT! Hon ska ställa sig upp mot allt, tillomed mot väggarna fast hon inte har något att ta tag i. Sen släpper hon och faller handlöst i backen. Enda stället hon är lugn är i gåstolen, som hon sällan vill vara i och i matstolen. Men även där skruvar hon och har sig. Livlig liten krabat vi har fått =) men hon är helt underbar! Hon har börjat mysa mer med oss, förut har hon hatat att sitta i famnen och pilla på någon leksak. Men nu kan hon sitta hur länge som helst och mysa, och jag myser för fullt på henne. Det är sååå mysigt när man sitter på golvet och hon kommer krypandes till en och vill upp i famnen självmant. Hon har börjat peka massor och säger Dä. Antar att hon härmar oss när vi säger "Däääär" och pekar på något. Kul! Vinkar gör hon också hela tiden så fort man säger vink vink eller hej då. Hon lär sig fort som attans! Hon kan även peka ut vart näsan är om man frågar henne, ja min näsa alltså! Sååå kul att lära henne saker ju!

Snart kommer storasyster Lisa hem och hälsar på. Längtar som tusan! Emmy har ju vuxit mycket sen sist hon såg henne men nu ska hon få pussas o kramas på lillan igen. Hon ska bo hos oss under vistelsen, perfekt då M är i gbg under tiden och vi får lite syskontid tillsammans.

Nu blir det sängen.Godnatt.

Inga kommentarer: