måndag 28 juli 2008

Uppdateringar från sommaren

Hej och hå. Det fina vädret håller i sig och vi håller oss på borta plan så mycket som möjligt. Försöker hitta på saker med bara varandra och med vänner nu under Markus sista semester vecka, sen blir jag solokvist med Emmy på dagarna. Kommer bli tungt att komma tillbaka till vardagen. Men även jag kommer börja jobba snart, i september rättare sagt. Ska bli härligt att få komma tillbaka. På ett sätt kommer det bli skönt att få tillbaka rutinerna i vardagen men och andra sidan så kommer man ju som sakna den här rätt så rutinlösa vardagen med väldigt lite struktur på dagarna. Man tar dagen lite som den kommer.

Nu är Emmy 5 ½ månad gammal. Hon är så stoooor och glad mest hela tiden! Mycket nya ljud kommer från henne,mycket mamamamama och papapapapa och lite andra (o)ljud.Inga tänder i sikte än men det verkar som att det kan vara på G. Hon har även blivit väldigt duktig på att rulla runt både från mage till rygg och rygg till mage. Ibland drar hon allt i ett svep och hamnar utanför lekfilten eller slår sig i huvudet lite för hårt.
Nu har hon även börjat dricka "riktig" välling, ett kvällsmål innan natten vid 18-19 tiden och sedan vaknar hon nästa gång allt mellan 00-02 för nästa mål och sedan får hon en flaska även på morgonen vid 7 tiden. Anledningen till att vi började ge henne 6månaders vällingen nu var för att BM rådde oss att testa ge något mer matigt under natten då hon velat äta varannan timme på nätterna fram tills ganska nyligt, vilket dom inte ska behöva i den här åldern. Så ja, summan av allt är att vi får mer sömn och en mätt tjej! Mat i övrigt är svår att få i henne, hon dricker helst bara ersättningen om dagarna. Men det kan också bero på värmen somgör att hon inte har samma matlust, vet man ju själv hur det kan vara. Men men, vi får testa vidare.Inte direkt någon fara om hon inte vill äta något mål "riktig" mat om dagen än.
När hon ligger på mage så ser man hur hon ibland försöker dra in benen under rumpan och liksom skjuta iväg sig, ibland händer det att hon lyckas,men oftast inte. Hon har även kommit på att hon kan använda sina armar för att vrida sig till en annan riktning. Så det är kanske inte allt för länge tills hon börjar krypa/åla/hasa sig. Sitter upp gör hon nu också, inte utan stöd dock men med en väldigt stadig rygg och vill gärna sitta mellan ens ben när man sitter på golvet och leker. Mysigt med andra ord!

Något som oroar oss och är lite jobbigt är nattningen. Det finns två metoder som funkar nu, antingen somnar hon medans man matar henne med vällingen i sin säng eller så måste man vagga henne en kort stund i famnen. Just nu gör det ju inte såmycket att vagga henne i famnen, men hon blir ju bara större och större och jag vill verkligen inte måsta hålla på och bära på henne när hon närmar sig ett. Hujja va jobbigt. Nån enstaka gång kan hon somna själv givetvis men oftast är det någon av dessa metoder som funkar.

Har varit på Ikea och handlat lite grejjer till Emmys rum också.Börjar bli riktigt bra där nu, datorn fick åka ner till källaren där det förövrigt inte händer mycket då allt står stilla pga att hantverkarna som håller på med nå ventilbyten (?) därnere har semester eller nått. Nu använder vi oss bara av bärbara och därav har det inte kommit upp nå bilder eftersom den här datorn är väldigt seg. Men iaf så börjar det likna ett barnrum, mycket vitt och rosa har det blivit. Men nu ska det upp en röd gardin som bryter av litegrann. Ska göra lite tavlor, hand och fot avtryck från Emmy men bara handavtryck från mig och Markus som vi ska rama in och sätta upp på väggen. Kommer nog bli fint!

2 kommentarer:

Anonym sa...

ja, det är jättemysigt där ute :)

och ja, när ska dom där hantverkarna bli klara egentligen..=

Anonym sa...

hallå. du jag surfade in på fl på din gamla blogg och såg att vi gått upp lika mycket nu i vecka 31.. känns bra för då lär jag väl gå upp typ som du i slutänden och det blir ju skitbra =) tio kilo mindre än me walle =)
/Hanna