måndag 3 november 2008

sömn sömn åter sömn.

Vi har det mysigt nu när moster är och hälsar på. Emmy busar på som aldrig förr och Lisa blev förvånad över att hon är så aktiv *skratt* Har ju berättat om hur hon härjat runt men hon förstod först nu hur det riktigt var. En ordentligt aktiv tjej som det låter om heeeela tiden :)

Inatt kommer M hem. Ska bli skönt att kunna få lite avlösning, helst nu när jag gått och blivit förkyld. Det blir massor att göra i veckan, måste fixa med mammas lägenhet.Packa ihop grejjer, sortera osv. Sen blir det ju massor av besök hos mamma på boendet också såklart. Ska försöka hinna med att träffa någon vän också, men tiden går så snabbt och vips så har veckan gått och man inte ens hunnit med hälften av allt. Typiskt. I jobbiga tider så är det viktigt att inte glömma bort sig själv och sina behov, se till att göra sånt som får en att må bra också så man orkar med allt jobbigt runt om en.

Emmy har tjorvat mycket på natten sen i torsdags, svårt att somna och vaknar mååååånga ggr under natten. de 2 senaste nätterna har hon tillomed ätit ca var 3:e timme. igår somnade hon 19.30 med en flaska välling och vaggning i famnen (helt omöjligt att somna på nått annat sätt) vaknade ca 22,låg vaken och gormade (snurrade runt, klättrade osv) i ungefär en timme, vaknade sedan igen vid 1, åt 150 ml välling och sedan vaknade hon några ggr fram tills hon skulle äta IGEN vid 4-5, somnade om men vaknade vid 7 tiden för att snutta lite till på flaskan och sedan somna om till 8.30. Puuuh. Trött mamma! Inte många timmars sammanhängande sömn här inte.

Sömnen tjorvar hon med hej villt med andra ord. Att få henne och sova på eftermiddagen är svårt fast hon är trött,hon är så förbaskat nyfiken på allt. Minsta lilla störning så kan hon inte somna. Att promenera med henne i vagnen funkar nästan bara om man går själv med henne, då kan hon i lugn och ro somna. Men hur kul är det att alltid måsta vara på promenad för att hon ska kunna sova....hur gör ni alla för att få de små liven att somna själva??? Hon bara klättrar omkring i sängen,helt omöjligt ju....

2 kommentarer:

Anonym sa...

Få se, hur gammal är hon nu? Om hon klättrar omkring i sängen (spjälsängen?), är hon ledsen då? Om hon är glad så kan man ju låta henne klättra så hon blir trött o utmattad. Fast det har du säkert provat...?

Anonym sa...

Minna; hon e 8 ½ mån nu. Ibland är hon ledsen och ibland glad. Skit svårt att veta, hon har alla trötthetssymptom när man lägger henne och dåsar när man matat henne men efter en liten stund så komemr hon liksom på att hon ligger ensam där och börjar gasta och vrida o ha sig. Har testat trötta ut henne enom att låta henne leka omkring isängen men tillslut så blir hon så trött såhon bara skriker av utmattning, o inte vill ja att hon ska skrika sig till sömns...=/