onsdag 30 april 2008

Gorm med ammningen

Suck, nu i 3 dagar har E börjat tjorva vid nästan varje ammningstillfälle. Lägger henne vid bröstet, hon verkar hungrig och suger tag direkt men när hon inte får ut nått på direkten så kastar hon sig bort och blir tokig, detta gör hon några ggr tills hon blir skogstokig när det int komemr något. Inget tålamod att vänta tills det rinner till, så hon blir galen och otröstlig eftersom hon uppenbarligen är hungrig. Köpte hem Nan1 för att se om hon vill ta flaskan, testade ge lite innan ammningen för att stilla den värsta hungern. Hon blev nöjd en 30 min och kunde sedan amma som vanligt. Men då äter hon slut på ena bröstet men bara halvt slut på andra typ. Skitgormigt. Känns som att det är påväg att börja ta slut, och jag vet att man ska intensiv amma under en period då för att få igång produktionen igen på riktigt men det känns inte alls speciellt lockande. Att amma är för mig egentligen inte speciellt viktigt, men det känns trist att det funkat ett tag men nu helt plötsligt börjat tjorva. Hade varit lättare att acceptera om det inte funkat alls från första början. Nu funkar det ju bara sådär och är stressande faktiskt. Just när hon börjat ändra antal timmar mellan gångerna också så blir det stressande då man inte riktigt kan planera in ammningen.

Får se hur vi gör imorgon. Om vi kör på som vi gjort idag. Lite ersätting för att dämpa den värsta hungern så hon sen kan ta bröstet lättare. men då är ju frågan, HUR mycket ska jag ge? Suck. Ett jäkla gorm.

Annars då, idag for vi till jobbet och planerade lite. Ska börja jobba igen i september, ungefär varannan fredag och lördag á 5 timmar/pass samt 1 till 2 ggr i veckan á 3 timmar/pass. Ska bli skönt att komma iväg, låta M vara mer med Emmy samt dryga ut kassan och spara dagar! Hann även med att gå på föräldragruppsträffen idag, vi var dock bara 3 som kom. Sedan har vi handlat och lagat mat och sett på DHW. Nu blir det sängen nästa.

Inga kommentarer: