tisdag 11 november 2008

Minnen och planerad flytt

Usch va jag känner mig tråkig, inga bilder att bjuda på nånsin. Detta beror inte på att jag inte vill visa bilder utan det beror på avsaknad av en kamera. Men till julklapp blir det nog att vi köper oss en kamera, ingen värsting utan bara en som ger oss någolunda bra bilder.

Så, vad har hänt under veckan som gått då undrar ni säkert. Kan säga såhär, det har varit en hektisk (ovanligt?) vecka, syster har ju varit uppe på besök, massor av besök hos mamma har det blivit, utrensning av mammas lägenhet. Många minnen dyker upp när man går igenom gamla saker. Tänk att man kommunicerade med hjälp av lappar förr, vi var en "lappskrivar" familj. Hittade lappar från när vi var yngre som man skrivit, exempelvis "Hej mam, du sov och jag ville inte väcka dig. Tänkte bara säga att jag gått till kiosken. Kommer snart. Puss och kram / San. Vissa gladare än andra, När mamma blev arg så fick man allt veta det "Hej UNGE! VART FAN har du hållit hus!? Är och söker dig, gå INGENSTANS och gör INGA dumheter. P & K MAM" . Hehe. Många minnen som sagt. En annan grej vi ofta körde med var att utnyttja när mamma satt i telefon och inte kunde argumentera med oss när vi frågade något. Vi skrev en lapp , ex " får jag ta 10 kr och köpa godis?" och sedan två svarsalternativ med JA och NEJ och rutor under så hon kunde kryssa i. Oftast blev det kryssat i JA rutan för att hon visste att man började gorma om hon sa nej. Gäller att vara smart i sina förhandlingar, välja rätt lägen att fråga om något :) Bara inte Emmy lär sig såna knep för att få sin vilja igenom!

Jag blir superglad om någon lämnar mig en liten lapp någonstans. På jobbet brukar vi lämna lappar till varandra och det är kul! En liten lapp på köksbordet eller på badrumsspegeln på morgonen är alltid kul att få, om så bara med ett litet meddelande som säger Ha en bra dag, älskar dig. Då blir man glad, synd bara att det inte händer så ofta här hemma. Vi skriver massor av sms istället till varandra, det är iofs rätt mysigt det med :)

Ja, vad mer har hänt. Emmy och Markus har varit super förkylda. Har hunit vara på jouren med Emmy igårkväll efter att hon inte fått i sig någon mat på 1 dyng typ, haft hög feber och hostat så hon spytt. Vi trodde hon skulle bli inlagd men skickades hem, dom sa att vi skulle avvakta en dag till och om hon inte blev bättre skulle vi åka in till akuten med henne. Hon blev bättre, såklart ganska direkt efter vi varit på jouren. Hon somnade ungefär vid 23-24 igårkväll, och sov i 6 timmar utan att vakna. På morgonen så hade febern gått ner och vi kunde få i henne lite välling som hon fick behålla, hostat och haft sig som en tok under dagen och febern har kommit och gått. Hon somnade vid 14 tiden och sov i ca 4 timmar för att sedan somna för natten igen kl 20. Hoppas nu att hon tillfrisknar fort, jobbigt att se henne lida. Riktigt jobbigt var det att ha henne så dålig att hon inte orkade göra annat än att ligga i famnen och gny. Inget annat än famnen dög i 2 dagar, inte ens på natten gick det att lägga henne i sin säng utan jag satt med henne i famnen. Så mycket sömn har det inte blivit...

Vi planerar en flytt, M ska söka in på en utbildning i Bollnäs (typ vid hudiksvall) så om han kommer in flyttar vi till sommaren mest troligt. Delade känslor, kul att testa på något nytt samtidigt som det känns trist att lämna vänner och familj. Men som sagt, luleå finns kvar och det är bara 2 år utbildningen är. Så förhoppningsvis kommer vi tillbaka efter det. Så nu kikar vi runt för fullt på de olika bostadsområdena i bollnäs för att hitta något som skulle passa en barnfamilj. Kanske någon som känner till bollnäs området? Kan man verkligen bo där eller dör man av tristess? Haha.

Nu blev det långt och trist utan bilder som vanligt, hoppas ni orkar läsa iaf! Kram!

2 kommentarer:

Anonym sa...

spännande med en flytt! alltid lite vemodigt att lämna ngt bakom sig, men man kan ju alltid komma tillbaka? ;)

ska ni sälja huset då? Jag vet nämligen några som vill köpa...

Anonym sa...

leja; ja vi vet fortfarande inte hur vi ska göra, sälja eller hyra ut. Finns ju både för och nackdelar med de båda. Dom e inte sugna på att hyra en längre tid då med eventuell försäljning senare? utbildningen är ju 2 år som sagt och sedan ser vi ju om vi kommer tillbaka när han gjort sin praktik eller om vi stannar kvar i söder...